Proteettinen hoito Joensuussa

Ota yhteyttä ja kysy lisää
hammaslääkärin välineitä

• Irtoproteesit

• Hammassillat 

• Keraamiset kruunut ja laminaatit


Hammasproteesien avulla korvataan puuttuvaa hammaskudosta. Hammaspalvelu Karelialla potilaalle on tarjolla useita eri vaihtoehtoja: irtoproteesi, kiinteä siltaproteesi, hammaskruunu, laminaatti ja implantti. Valintakriteereitä ovat jäännöshampaiston määrä, hampaiden ja ikenien kunto sekä proteesin käyttömukavuus, ulkonäkö ja hinta.


Irtoproteeseja voidaan valmistaa akryylimuovisena tai metallirunkoisena. Akryylimuoviset koko- ja osaproteesit ovat yksinkertaisin ja halvin tapa korvata puuttuvia hampaita. Yläleuan proteeseissa joudutaan tällöin kitalaki peittämään akryylimuovilla, jolloin tulee muutoksia ääntämiseen ja makujen aistimiseen. Kromikoboltista valettu osaproteesi eli rankaproteesi on akryyliosaproteesia sirompi ja kalliimpi ratkaisu. Siltaproteesi koostuu tukihampaisiin tehdyistä kruunuista ja niihin kiinnitetyistä yhden tai useamman hampaan väliosasta.

Proteettisen kruunun voi tehdä sellaisessa tilanteessa, jossa hammas on runsaasti paikattu tai perinteinen paikkaushoito on vaikeaa tai mahdotonta.


Laminaatilla eli kuorikolla tarkoitetaan hampaan ulkopintaan pysyvästi kiinnitettävää posliinipinnoitetta. Laminaatilla voidaan korjata lohkeamia, muoto-, väri- ja asentovirheitä. Hampaita voidaan myös korvata implanttien eli keinojuurien avulla.

CEREC-menetelmä

Käytössämme on myös nopea ja moderni CEREC-menetelmä, joka mahdollistaa keraamisten kruunujen ja täytteiden valmistuksen, sovituksen ja kiinnityksen yhdellä käynnillä.

Lue lisää